Dybbans krönika

Boxningsring mitt i kvinnofängelset

november 5, 2018

Den här söndagen startade jag i bara mässingen på terassen med soluppgången som sällskap och en melonbit mellan fingrarna. Fortsatte med en lätt joggingtur på stranden omsluten av 25 grader. Sen blev det rosé-lunch. På eftermiddagen lyxig spabehandling med frugan. Kvällen bjöd på en riktigt fin trerätters. Gran Canaria är inte så dumt alltså.

Ja, det är ju inte jag som är iväg. Det där var ett meddelande från min kompis.

Det fräckaste jag gjorde under söndagen var att ta mig ut i de fem sidledsvindsdränkta plusgraderna för att åka och köpa överdrag till utemöblerna. Men det är ju kul att bara få delta här på jorden, som de säger.

Men det var ändå hyfsat rimligt att längta till kvällen och det lite mer färgglada SM-eventet Duellen. Det tycker jag faktiskt.

18.57 satte jag mig i soffan med laptoppen. Öga mot öga. En mot en. Heads up sållar agnarna från vetet. Och jag var redo att vara vete. Det bästa vete av alla den här skördetröskan till klient kunde skaka fram.

350 spelare till start. Omgång 1 var tämligen enkel. Lottad i dybbans favör. Tackar. I omgång 2 stod ”Babbelfisk” för motståndet.

Redan i femte handen smäller det till ordentligt när jag 3-betar AJ i klöver och får smaka kaka av en 4-bet. Jag synar. Flopp QT9 med två klöver. Med cirka 7k, av de 8k i startstack, kvar i stapeln väljer jag att gå för det och slå om Babbelfiskens bet på 750 till 2520. Syn. Turn en helt meningslös ruter 6. Jag stoppar in resten och får stekfold. Jag sorterar in en fin chiplead som jag aldrig släpper genom stabil grind. Vidare till omgång 3!

Här får jag ta mig an den gamle reggen ”MaRtIn_10”. Vi har spelat många händer mot varandra genom åren. Inte minst på fullringsborden. Speciell person som jag aldrig sett skriva ett ord i chatten under alla år. Det gör mig givetvis nyfiken på om han spelar 15 bord samtidigt, kör en fängslande marathon-sittning med Kvinnofängelset eller bara hatar människor? Jag gissar alltid på det nästnämnda.

Till skillnad från omgången innan får jag jobba i uppförsbacke tämligen omgående då min stack sjunker från 16 till 10k. När jag floppar toppar har han samma men bättre kicker. När brädan rinner ut 678T9 har han JT och jag måste syna för splitt med mitt set i åttor. När jag 3-betar med QJ synar han med J5s och floppar en femma som står.

Det finns inget mer frustrerande än att vara kall heads up. Det finns liksom ingenstans att gömma sig. Man kan inte folda två rundor, lugna ner sig och komma i sans. Heads up är en boxningsring. Stå upp, vik inte ner dig.

Men ni vet, plötsligt vänder det. I brist på annat 3-betar jag med K2s. Brädan rinner ut QJ75T och jag ställer in hela luftslottet på river. Ibland räcker en blockerskung för att få adrenalinet att stoppa in. Fold och jag är på väg tillbaka. Det är en evig grind. Plötsligt leder jag. Ljuset är där framme. Jag ser det.

Vi stångas, jabbas, högerkrokar, luftsvingar, uppercuttar, studsar runt, runt. Ronderna går. Blindsen går upp. Svetten droppar som nerför flaskan i en Fanta-reklam.

Till sist använder jag mina sista krafter för att gå på knock. K9s ser fin ut. Får blixtsyn av JJ. Publiken vrålar. Lyset släcks. Jag vaknar upp i framstupa sidoläge. Saliven rinner från munnen ner på mattan. Jag ser dum ut. Knockout.

Skriver ”GG” i chatten. Inget svar på grund av djupt inne i det 257:e avsnittet av Kvinnofängelset naturligtvis.

Ser denna måndagsmorgon att ”SebSas” tog hem segern. Jag får vänta lite till (nästa helg) på mitt första SM-guld i karriären.

Men det är ju kul att bara få delta, som de säger…

/ dybban

Kommentarsfältet är stängt (och inga tidigare kommentarer).