Dybbans krönika

Nyponfärgat SM-event

oktober 29, 2018

Det är söndag. Dagen som gud skapade för vila. Men också för att starta upp ett Poker-SM. Det går inte ihop!?

Frukost med Cirkusdirektörn och Lillebror. Direktörn mår inte så bra. Han har haft magsjuka, men är på  bättringsvägen. Vi hackar upp små brödbitar som han får tugga i sig med nyponsoppa. Plötsligt börjar han gny. Jag ser vad som är på gång och tar upp honom från stolen för att springa in på toaletten. Men vi hinner inte. Det är som en tecknad film, fontänspyan. Ändå fortsätter jag kuta, som om jag kanske ändå skulle hinna in på toa. Resultat blir att inte bara köket utan även hela hallen (och barnvagnen för 300 lax!) får ett täcke av gegga över sig. Den fräscha odören av magsaft med en touch av nypon.

Det tar en förmiddag att städa upp. Om gud skapade söndagar för att vila borde han tänkt på att förbjuda fontänspyor på parkettgolv först.

Jag försöker tänka framåt, på kvällens event. 6-manna. Jädra kul ändå. Det har inte blivit så mycket nätpoker det senaste så jag känner mig riktigt peppad. Får gå till ICA och handla ny golvmopp först bara…

Det börjar närma sig kväll. Eventet börjar 18.00 så det vore gött att få ungarna i säng i hyfsad tid så jag slapp regga mig alltför sent.

Gröt till Lillebror innan morsgrisen får somna med Norrländskan. Jag och Direktörn ska läsa Alfons Åberg och sedan däcka. Klockan börjar närma sig 19.00 och jag börjar få lite småpanik när han vägrar somna efter att vi släckt lampan. Det ska bökas, slås kullerbyttor och hoppas på pappa. Efter 45 minuter ger jag upp. Han får vara uppe ett tag till och sova på en madrass i vardagsrummet istället. Jag tar den bärbara och sätter mig i soffan för att regga på innan anmälningstiden går ut. Nu jädrar, äntligen!

Redan i första handen hittar jag KQ i klöver. Lite stressat 3-betar jag knappens öppningshöjning. Floppen landar J-hög och jag c-betar och får syn. Blank turn. Jag checkfoldar och lyckas tappa 1/3 av min startstack på 5k det första jag gör. Bravo!

Ett varv senare kommer A9o på knappen. Slår upp. ”Maxxan123” synar i lilla blind och floppen landar 467 i spader. Jag har spaderesset, nötfärgdrag. Checkas till mig och jag betar ut. ”Maxxan123” ställer in hela bataljonen. Jag har bara 15bb kvar och får syna av. Möter tvåpar. Inget mer spader. Busto.

Jag andas tungt, känner mig som en fläskläpp när jag stirrar apatiskt på Direktörn. Han flinar tillbaka och dansar en regndans baklänges.

Norrländskan lägger sig med honom på madrassen på golvet. Snart sover energiknippet. Mamma är alltid lite bättre.

Det är en tendens till tomhet i bröstet som skriker på revanasch. Jag reggar mig till Söndagssteken samtidigt som Norrländskan går upp till lillebror som vaknat. En sovande Direktör kan jag i alla fall ha pli på.

Efter bara några varv hittar jag A2s UTG och slår upp. ”Hakkiki” synar som short i mittpos och ”Amaanda” gör det samma i big blind. Floppen landar 345 regnbåge. Sluurp! El Stego! Nu kommer återbäring för den här kräkdagen.

Jag checkar då jag är hundra på att Hakkiki kommer springa bort sig i skogen och aldrig hitta hem igen. Mycket riktigt betar han. ”Amaanda” synar i big blind och jag känner inte att det är läge att slowspela då ”Hakkiki” ändå är comittad till potten. Slår om och väntar på att inkassera. Blixtsyn all in av shortisen. Men den fräcka gamla Bootcamp-vinnaren ”Amaanda” verkar inte tro mig, hon stoppar in hela kalaset med tårta och allt! Hon täcker mig och jag trycker på synknappen som om jag dunkade in koden i en trasig cashmaskin med oändliga resurser.

Upp mot 58s på ”Hakkiki” och 33 för ”Amaanda”. Turn Q. Innan river hinner landa så hör jag vad som är på gång från madrassen på golvet. Det där ljudet från avgrunden. Som ett lättare vulkanutbrott.

Med lava som luktar magsaft med en touch av nypon.

Direktörn lyckas givetvis kränga runt och lägga allt på den nya vardagsrumsmattan.

Samtidigt som jag i reptilfart studsar upp ur soffan för att rädda det som räddas kan slängs ytterligare en dam upp på river. Hinner inte reflektera över innebörden då datorn åker ner på marken av bara farten. Den får ligga kvar där resten av kvällen…

”För livet är inte dagarna som passerar, utan dagarna du minns.”
Mads Mikkelsens gamla reklam-monolog tar fäste när jag senare ligger bredvid den sjuke med en hink under armen. Dagarna på dagarna på dagarna…den här blir svår att glömma. Detta är livet alltså?

Men nu finns det bara en väg för den här SM-månaden att fortsätta på – framåt, uppåt!

/ dybban

Edit 1: När jag vaknade på morgonen såg jag att 6-manna eventet hade brutits med fyra spelare kvar och att min padel-kompis och personliga trav-expert ”Gaisguld” var i stor ledning, med superproffset ”mrAndreew” efter sig. På tredje plats min egen dödspatrull ”Maxxan123”. Heja för farao!

Edit 2: Har en barnvagn till reapris på blocket. 5 lax! (Ordinarie pris 300 000kr) Vid snabb deal ingår det en ny stor vardagsrumsmatta av bästa kvalitet. Nyponfärgad.

Kommentarsfältet är stängt (och inga tidigare kommentarer).