Dybbans krönika

Det bästa pokertipset som finns!

april 19, 2018

Det slår aldrig fel. På pizzerian nere på Prinsgatan. På Stadshotellet i den småländska småstad där jag växte upp. På alla privata fester de senaste sju åren. Det kommer alltid fram någon, som känner någon…
– Du spelar poker va?
– Ja…
– Jag har en polare som är grym på poker. Han skulle spöa dig, garanti.
– Ok?
– Ja, han spelar på nätet. Och när vi kör homegames är han helt omöjlig att läsa alltså. Helt brutal. (Personen nästan spottar mig i ansiktet av upphetsning.)
– Så han är bäst i gänget? (Försöker lågmält ta ner honom på jorden, utan att vara otrevlig…)
– Ja, ja. Om han bara fick chansen att spela lite större turneringar ute i Europa skulle han bli känd, jag lovar. (Lyckades inte ta ner honom på jorden, nej…)

Och ibland pratar den som alltid kommer fram inte om sin polare, utan sig själv. Efter att ha vunnit en 100-kronorsgryta hemma vid köksbordet mot valda delar av fotbollslaget så är de redo att ta upp kampen mot proffsen. I princip är de redan proffs själva. Ingen normal människa hade ju trott att han kunde slå sig in i Juventus efter att ha tunnlat Pizzeria-Johnny och skickat upp en dönare i krysset i en korpen-match. Men i poker så går det tydligen bra…

Någon vill få till en utmaning heads up för 500 kronor när jag står i baren och ska beställa. Jag är ju mer sugen på att köpa ett glas vatten med sugrör och sitta och blåsa upp små cykloner resten av kvällen framför att anta den utmaningen. Så jag tackar på något sätt nej.
– Haha, jag visste att du inte skulle våga…

Och jag orkar inte ens replikera annat än med ett dumt leende. För jag finns inte kvar där. Jag är på väg in i ett helt annat rum. Ett klassrum…

– En gång är ingen gång, men två gånger är två gånger för mycket, brukade min gamla tysklärare säga när jag kom för sent till lektionen.

Tyska var ett av mina sämsta ämnen. Mitt uttal lät efterblivet, grammatiken flöt igenom minnet som om hjärnan var ett kaffefilter och ordförrådet förblev monotont och fattigt. Så när jag några år senare flyttade till Chicago för att plugga ett halvår bestämde jag mig också för att återupprätta min heder när det gäller det tyska språket. Jag hoppade på en kurs i tyska för att fylla ut mina timmar.

En sak är säker. Det finns inget hedersamt i att plugga tyska i USA. Jag som knappt fick ett godkänt betyg i gymnasiet var nu bäst i klassen. Inklusive läraren. Kunde man uttala ”Ich” rätt så fick man stående ovationer. Efter ett tag trodde jag nästan att jag kunde prata tyska själv. Jag gjorde svenska ord med tysk accent till något mina kurskamrater trodde var något Helmuth Kohl själv hade sagt. Själva låg de på samma nivå som en problematisk mellanstadieklass.

I de blindas rike är den enögda kung.

Nyligen satt jag hemma vid köksbordet och spelade 100-kronorsgrytor själv med lillbrorsan, farsan och Optikern. Jag plockar upp JTs och slår upp. Farsan slår om. Jag synar. Floppen landar med torra A82 regnbåge och farsan bombar pott. Jag foldar och han visar QQ.

  • – Varför betar du så hårt farsan?
  • – Ville se var jag stod…
  • – Ska du inte checka istället och försöka få mig att bluffa? Du får ju bara bort händer som ligger efter med den beten…
  • – Men om jag låter dig bluffa kommer jag ju att folda!

Jag vann rundan…

Om man pluggar med jänkare som tror att det största landet i Sydamerika är Afrika, att Berlinmuren låg i det forna Sovjetunionen och att Paris är ett land i Tyskland. Då är det inte så svårt att vara bäst i klassen på tyska.  Eller om man har hyfsad koll på poker och möter ett mustigt fotbollslag som precis har spöat Katrineholm med 3-1 och är på väg ut på lokal. Då ska man ha rätt bra chans till vinst.

Vissa måste åka över hela jordklotet för att hitta rätt. Andra lyckas finna vad de söker vid köksbordet.

Att vara vinnande och bra är nödvändigtvis inte samma sak. Om man håller sig till ett tillräckligt dåligt motstånd så kan man alltid vara en vinnande pokerspelare.

Och det är faktiskt det absolut bästa tipset att följa för att vinna pengar i poker.

/ dybban

Kommentarsfältet är stängt (och inga tidigare kommentarer).