Dybbans krönika

Mirakel

januari 11, 2018

Jag är Jesus. Jag går på vatten nu.

När man väljer ett sånt här liv så går det ständigt upp och ner.  Man lär sig leva med det. Ena foten står alltid i graven och den andra i himmelen. Det gäller att inte gå ner sig när det går dåligt eller få hybris när springet kommer. Men det är lättare sagt än gjort.

Jag försöker få in så mycket volym vid pokerborden som möjligt. Men just nu är det svårt att få ihop tunga turneringspass. Som pokerspelare får man ibland anpassa sig och rikta blickarna åt annat håll. Just nu har jag lagt lite extra tid på sportspel, som kräver en hel del tid för analys det också. Men inga 8-10 timmars pass om nätterna. Det finns en hel del saker som går att appliceras på sportspel från pokern, och tvärtom, men det kan vi ta en annan gång…

Sportsbetting är svårt. Det krävs en väldig disciplin eller mycket tur för att hitta plusset över lång tid. Mitt absoluta favoritspel är, som ni vet, Stryktips och Europatips. Högvarians och egentligen mest en hobby och väldigt roligt. I lördags lämnade jag in en liten 648-raders Stryktipskupong, utan förhoppningar, då jag gick hårt på mina idéer i FA-cupen.

Men plötsligt händer det. I den 92:a minuten lyckades Bournemouth kvittera hemma mot Wigan och jag hade plötsligt chans på 13 rätt. Jag hade med ett lågstreckat kryss i den sena matchen mellan Norwich-Chelsea. Det skulle skilja ungefär 200k i utdelning om det blev kryss eller tvåa. Så det var med blandad förtjusning jag kollade in matchen. Att se fotboll brukar vara en njutning, men inte när man försöker jobba in en 0-0 match. Då är varje anfall en påfrestelse. Mållöst med kvarten kvar, då stängde jag av. Det gick inte att titta mer. Jag funderade på att ta mig an svärfars medicinskåp för att blanda ihop en riktig norrländsk cocktail att lugna nerverna med. Men gick ut på farstukvisten i Storumans 18 minus och kylde av mig istället. Tittade bara ut i mörkret och kände hur kylan nöp mig i kinderna som mormor.

Efter en kvart som kändes ungefär lika lång som de fem övertidsminuterna i Italien-Sverige i VM-kvalet, det vill säga 5-6 timmar, så blåste domaren av. 0-0. Den totala utdelningen blev 298 000 kronor.

Svårt att ta in. Det är en så stor skillnad mot en pokerturnering där man hela tiden kämpar sig fram mot ett mål och gör ”skäl” för pengarna. På natten, när alla gått och lagt sig, satt jag och firade med en folköl och loggade in på klienten. Unnade mig lite 25/50 PLO med mitt nya kontosaldo i ryggen. Floppade givetvis set i tredje handen, fick in allt och dubblade. Slutade efter en timma med fint plus då jag inte ville utmana ödet något mer. Jag somnade som ett barn efter en dag på Disneyland.

Nästa dag var det dags för Europatipset. Den här gången kostade jag på mig en lite dyrare rad. Det började fint med ett par skrällar då Arsenal åkte ur mot Nottingham i FA-cupen och West Ham fick bara kryss mot Shrewsbury. Hade återigen alla rätt med två matcher kvar, men satt då med en tveksam spik på Almeria i den spanska andradivisionen. Jag hade i princip gett upp matchen, då tiden rann ut och Almeria inte skapade något av värde. Men då, i den 90:e minuten fick de en frispark som hängdes upp i krysset, jag drar en tvåoutare på turn! Det var bara klockat för två övertidsminuter. Jag hann dock knappt spänna näven i luften förrän domaren blåste straff för bortalaget och min motståndare drar tillbaka med en enoutare på river! Men dealern måste ha glömt att bränna ett kort för rivern dras tillbaka, de missar straffen! Jag firade med klass genom att göra sälen på vardagsrumsgolvet framför svärmor.

Bara spiken på Real Madrid kvar borta mot Celta Vigo i den sena matchen. De leder med 2-1 och jag har 13 igen, med en utdelning på nära 200k totalt. Celta Vigo ligger dock på bra och Real känns inte stabila så jag går in och säkrar på 1X. Det var klokt för med fem minuter kvar blir det 2-2. Ändå sexsiffrigt plus med säkringen plus 25k för 12 rätt. Det här är nästan bättre än när jag hamnade heads up två veckor i rad i Söndagssteken…

I tisdags var det Europatips igen. Jag var givetvis tvungen att spela ruschen och lämnade in en kupong, trots att det kändes som vask då jag inte räknade med en vinst igen på flera månader. Det var en skräckblandad förtjusning som bubblade upp i kroppen när det slutade med 13 rätt för nära 50k. Jag har aldrig tagit en bad beat bättre än när jag bubblade med AA mot KJo all in pre i LillLördag någon kvart senare…

Hade Real Madrid inte släppt in 2-2 borde jag ha slagit något slags rekord med 13 rätt tre gånger på raken. Men jag kräver inte att ni ska tycka synd om mig för det…

Idag är det minus 25. Träden är klädda i vita diamant-täcken. Näsan klibbar ihop när man andas. Och jag svävar runt på 1,5 meter snö. Jag är Jesus och går på vatten nu.

Att som spelare vara inne i en tung period är tufft. Klumpen i magen. Ett tappat självförtroende. Det tär. Då gäller det att ha en plan. Vara disciplinerad. Tänka att man spelar långsiktigt över många år och inte några veckor eller månader.

Men det gäller att hålla ihop det på topparna också. När det känns som du kan uträtta mirakel.

Just nu är jag mest nervös, för en människa kan inte ha så mycket tur på en gång. Det borde ju komma ett brev med testikel-cancer vilken dag som helst. Jag har bränt all tur för hela 2018 efter 1,5 vecka. Nu gäller det bara att ta sig igenom det här året med livhanken i behåll…

Alla kan gå på vatten ibland. I 25 minus. Men det kommer en dag när isarna spricker, för isarna spricker alltid till slut. Det är då man hoppas att Jesus-versionen av en själv inte kastade bort flytvästen de där dagarna när han trodde att det verkligen var möjligt att gå på vatten även i plusgrader…

/ dybban

Kommentarsfältet är stängt (och inga tidigare kommentarer).